προορισμός…γεύση!

Συνδυάστε την ασύγκριτη αίσθηση της ζύμης κανταϊφιού με απλό φύλλο και αφήστε το στόμα να γευτεί έναν απίστευτο συνδυασμό διαφορετικών υφών και γεύσεων.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

κανταϊφενιες μπουκιτσες, σιροπιαστες

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 1 ώρα Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 2 ώρες 1 λεπτό Servings: 18 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Συνδυάστε την ασύγκριτη αίσθηση της ζύμης κανταϊφιού με απλό φύλλο και αφήστε το στόμα να γευτεί έναν απίστευτο συνδυασμό διαφορετικών υφών και γεύσεων.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ βάζω το λιωμένο βούτυρο και προσθέτω το ξίδι, το γιαούρτι και το αυγό και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξω μια ζύμη. Τη ζυμώνω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Σκεπάζω το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος, για να «ξεκουραστεί», μέχρι να ετοιμάσω το σιρόπι.

    blank

Για το σιρόπι:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.

    blank

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω την καρυδόψιχα, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και αφήνω κατά μέρος. Αραιώνω με τα δάχτυλά μου τις ίνες του κανταϊφιού, μέχρι να αφρατέψει.

    blank

Για τις μπουκίτσες:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  2. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.

    blank
  3. Παίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 10 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα τη γέμισης. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.

    blank
  4. Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 25 γρ. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).

    blank
  5. Ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 2 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Τις βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 18


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κανταϊφενιες μπουκιτσες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση