destination taste!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

: 4
: 10 min
: 12 min

Γρήγορο, αλλά εντυπωσιακό σπαγγέτι που μπορείτε να απολαύσετε παρέα με το έτερον ήμισυ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, αρκεί να είναι καβουρδισμένος για να «δυναμώσει» η γεύση του.

Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 3 ωμά παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα
  • 80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 50 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φουντούκια καβουρδισμένα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγγέτι, al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και τα σουρώνω.
  • Βήμα 2 Βάζω στο μπλέντερ τα παντζάρια κομμένα σε κομμάτια, τα φουντούκια, την γραβιέρα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζω σε λειτουργία το μπλέντερ και προσθέτω το ελαιόλαδο και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, σταδιακά και εναλλάξ μέχρι να δημιουργηθεί μια κόκκινη κρέμα.
  • Βήμα 3 Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα σπαγγέτι. Ανακατεύω με 2 κουτάλια για να «βραχούν» καλά τα ζυμαρικά και σερβίρω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 4 Σκορπίζω λίγα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα φουντούκια και σερβίρω αμέσως.
 


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια