destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 20 min
: 50 min

Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.

Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι (8-10 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. αυθεντικό μπλε τυρί Δανίας, Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. ξερά σύκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το αλεύρι με την μαγιά και συνεχίζω να «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
  • Βήμα 4 Προσθέτω φύλλα από 2-3 κλαράκια θυμάρι, τα ξερά σύκα και το μπλε τυρί.
  • Βήμα 5 Ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
  • Βήμα 6 Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.