προορισμός…γεύση!

γιουβαρλάκια αυγολέμον

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Χειμώνας

Υλικά

Για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτω το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να πάρει βράση. Πλάθω τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.

  3. Βάζω τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάω καλά με το σύρμα. Με την κουτάλα της σούπας παίρνω λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτω σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Αυτό το κάνω για να ισορροπήσω τη θερμοκρασία των αυγών με το ζωμό της κατσαρόλα και να μην κόψουν μόλις τα ρίξω.

  4. Αφού ρίξω 2-3 κουτάλες ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια. Ανακινώ (δεν ανακατεύω) την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνω να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω τα γιουβαρλάκια πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Keywords: γιουβαρλάκια, αυγολέμονο, σούπα, χειμώνας,γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση