destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ «ΚΑΡΔΙΑ» ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ «ΚΑΡΔΙΑ» ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ «ΚΑΡΔΙΑ» ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

: 15
: 30 min
: 35 min

Αυτά τα μάφινς σερβίρονται ζεστά (όχι καυτά) ή αφού κρυώσουν τελείως.

Υλικά
  • 320 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 140 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο ακόμα, για τα φορμάκια
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη + λίγη ακόμα για τα φορμάκια
  • 15 κουτ. γλυκού κρέμα κάστανου (τη βρίσκω έτοιμη, σε βαζάκια ή σε κονσέρβα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στο μπλέντερ την καρυδόψιχα και την άχνη και τα δουλεύω μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λεπτή, φίνα πούδρα. Την αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Σε ένα άλλο, καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξω μια μαρέγκα αφράτη, σαν πυκνόρρευστο γιαούρτι. Προσθέτω την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστούν σφικτές κορυφές.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τη μαρέγκα στο μείγμα καρυδιών, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη τις κοιλότητες για μάφινς μιας φόρμας με 8 θήκες. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντάς τις κατά τα 2/3. Βάζω σε κάθε θήκη από 1 κουταλιά του γλυκού κρέμα κάστανου.
  • Βήμα 6 Ψήνω τα μάφινς στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στις θήκες και τα ξεφορμάρω. Τα αφήνω να κρυώσουν σε μια σχάρα, τα πασπαλίζω με κοσκινισμένη άχνη και τα σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο