destination taste!

CHEESECAKE ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

CHEESECAKE ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

CHEESECAKE ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 5 hr

Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα ή κουλουράκια κανέλας, τριμμένα σε χοντρά ψίχουλα
  • 60 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 γρ. μανούρι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 6 – 7 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το απλώνω στον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 24 – 25 εκ. Το βάζω στο ψυγείο, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
  • Βήμα 2 Διαλύω τη σκόνη ζελατίνης σε 4 κουτ. σούπας νερό.
  • Βήμα 3 Στον κάδο του μίξερ χτυπάω καλά το μανούρι με τη ζάχαρη άχνη και το μέλι, μέχρι να ενωθούν καλά και το μείγμα να γίνει σχετικά αφράτο.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την κανέλα και χτυπάω για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Βήμα 5 Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζω στην παγωμένη βάση μπισκότου το μείγμα του μίξερ, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
  • Βήμα 6 Βγάζω το τσιζκέικ από το ψυγείο και αφαιρώ προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας. Απλώνω στην επιφάνεια του γλυκού τα κομματάκια του ακτινίδιου, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια