προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 mins Cook Time 25 mins Total Time 1 hr 5 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 60 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το γλάσο

Για την κρέμα

Για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη ζύμη

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη μελάσα. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

  2. Παίρνω 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος και βάζω ανάμεσα τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου. 

  3. Κόβω με κουπ-πατ τα μπισκότα και αφού αφαιρέσω την περισσευούμε ζύμη γύρω από τα ανθρωπάκια τα μεταφέρω μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα.  Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄περίπου.

Για το γλάσο

  1. Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, με το σύρμα του μίξερ όσο να ομογενοποιηθούν. Μοιράζω το γλάσο σε δύο μπολάκια και χρωματίζω κόκκινο και πράσινο με λίγο χρώμα.

Για την κρέμα

  1. Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα όσο να αφρατέψουν. Αν θέλω να φτιαξω και κρέμα κακάο, χωρίζω την κρέμα σε δύο μπολ και προσθέτω στο ένα 50 γρ. κακάο.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Ανοίγω την ζαχαρόπαστα σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβω με το ίδιο κουπ-πατ που έκοψα και τα μπισκότα.

  2. Στάζω λίγες σταγόνες γλάσο σε κάθε μπισκότο και κολλάω εκεί την ζαχαρόπαστα. Βάζω τα δύο γλάσα σε κορνέ και φτιάχνω τις λεπτομέρειες. Τα αφήνω για λίγο να στεγνώσουν και ενώνω ανά  δύο τα μπισκότα γεμίζοντάς τα με κρέμα.

Note

Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα, τη δική μας ζαχαρόπαστα. Δείτε τη συνταγή...

Keywords: cookies gingerbread

User Reviews

4.5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Αννα

    Καλημέρα για το γλασο δεν χρειάζεται ζάχαρη άχνη;

  2. Alexandra

    Excellent!