προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το μπράουνι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Με λίγο από το βούτυρο αλείφω τον πυθμένα και τα τοιχώματα από ένα τετράγωνο (ή ορθογώνιο) ταψάκι με πλευρά 20 εκ.

  2. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω την σπασμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύω συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια λεία και βελούδινη κρέμα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

  4. Μεταφέρω το μπολ με τη σοκολάτα εκτός φωτιάς, αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρά για 5 λεπτά και προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, εναλλάξ με τη ζάχαρη και το αλεύρι, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.

  5. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι, το βάζω σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και το ψήνω για 20 - 25 λεπτά το πολύ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία κρούστα αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει παχύρρευστο και λασπώδες.
    Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά (όχι τελείως).

Για το σερβίρισμα

  1. Μέχρι να κρυώσει λίγο το μπράουνι, λιώνω σε μπεν μαρί τα 50 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη σάλτσα.

  2. Κόβω το σχετικά ζεστό μπράουνι σε 4 - 6 τετράγωνα κομμάτια, τα μοιράζω σε πιάτα και βάζω από 1 μπάλα παγωτό πάνω σε κάθε κομμάτι. Περιχύνω με τη σάλτσα σοκολάτας και το σιρόπι βύσσινου και σερβίρω αμέσως.

Keywords: brownies παγωτο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Flavorful

  1. Alexandra

    Flavorful