προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 35 mins Total Time 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.

  2. Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμάσω ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με την άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα κολλώδες και ανοιχτόχρωμο αφράτο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κακάο, το αλεύρι και την κανέλα και χτυπάω λίγο ακόμα για να ενωθούν. Προσθέτω το μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, ρίχνω και την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω.

  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα με μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην πέσει ο όγκος της.

  5. Αδειάζω τα μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160 C και ψήνω για άλλα 20 λεπτά.

  6. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει τελείως και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρω πασπαλισμένα με σκόνη κακάο καλής ποιότητας ή με ζάχαρη άχνη.

Keywords: brownies κανελα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Excellent!