Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα

proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
15΄ 4 μερίδες

 

Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Υλικά Εκτέλεση
Για τη σαλάτα

  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και πυρήνες

Για τη σάλτσα

  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 20 ml ξίδι λευκό βαλσαμικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού. Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

Σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι. Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα. Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.