προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά τις πατάτες, τις βουρτσίζω σχολαστικά και τις βάζω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω νερό που να τις καλύψει καλά, ρίχνω λίγο αλάτι και τις βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά -το πιρούνι πρέπει να τις διαπερνά άνετα- αλλά να μην κομματιάζονται. Τις στραγγίζω, τις αφήνω να κρυώσουν τελείως και τις κόβω στη μέση (ή στα τέσσερα, αν είναι πιο μεγάλες).

  2. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σέλερι, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος.

  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύω. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά για να μην τις κομματιάσω κι άλλο.

  4. Σερβίρω αμέσως. Μπορώ όμως να σκεπάσω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και να το βάλω στο ψυγείο, για 1 ώρα, ώστε να σερβίρω τη σαλάτα κρύα.

Keywords: πατατοσαλάτα με λεμόνι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση