destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 10 min
: 6 min

Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της ντομάτας και την φρεσκάδα του δυόσμου.

Υλικά
  • 12 ντοματίνια, μεγαλούτσικα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα (κρατάω 1 κουταλιά για το σερβίρισμα)
  • ½ κουτ. ζάχαρη
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω το κάθε ντοματάκι σε 3 φέτες και τα στρώνω σε μια ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  • Βήμα 2 Βάζω στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου (εκτός από την κουταλιά που έχω κρατήσει) και τα πολτοποιώ.
  • Βήμα 3 Ραντίζω με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο τα ντοματίνια και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου γκριλ για 3-4 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βάζω το ανθότυρο σε ένα μπολ, πασπαλίζω με το μπούκοβο και ανακατεύω με ένα πηρούνι για να θρυμματιστεί το τυρί.
  • Βήμα 5 Συναρμολογώ τα ντοματίνια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες 1 κουτ. γλυκού ανθότυρο.
  • Βήμα 6 Ρίχνω στο υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο τον ψιλοκομμένο δυόσμο που έχω κρατήσει, ανακατεύω, ραντίζω τα ντοματίνια και σερβίρω.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό