destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΑΣ

: 12
: 20 min
: 16 min

Ζουμερά και πεντανόστιμα μάφινς με φρέσκα μύρτιλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα αλλά δεν θα είναι το ίδιο. Αναζητήστε τα γιατί αξίζει τον κόπο!

Υλικά
  • Για το κράμπλ
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ελάχιστο αλάτι
  • Για τα muffins
  • 2¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα μύρτιλλα
  • ελάχιστο αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το κραμπλ: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού.
  • Βήμα 2 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τις δύο ζάχαρες και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και μόλις ενωθούν στα υλικά προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 2-3 δόσεις. Χτυπάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Βήμα 5 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα μύρτιλλα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 6 Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφιν. Γεμίζω τις θήκες με το μείγμα κατά τα ¾ του ύψους και μοιράζω το κραμπλ επάνω σε κάθε ένα μάφιν.
  • Βήμα 7 Ψήνω στο φούρνο για 14-16 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κραμπλ. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο και βγάζω από το φούρνο. Ξεφορμάρω τα μάφινς και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι