Pancakes με σιρόπι κόκκινων φρούτων
Υλικά
Για τα pancakes
Για το σιρόπι κόκκινων φρούτων
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βάζω τα φρούτα και το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω στη φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και βράζω για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα πιέζοντας λίγο τα φρούτα για να βγάλουν τους χυμούς τους. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω το ζουμί από ψιλή σίτα, χωρίς να πιέσω τα φρούτα για να μη γίνει το σιρόπι θολό.
-
Βάζω το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζω για 5-8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Για τα pancakes
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι).
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα για 2-3 λεπτά. Προσθέτω λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. -
Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτω ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνω 1-2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και ψήνω για 1-2 λεπτά. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλο η ζύμη.
Σερβίρω τα pancakes ζεστά με το σιρόπι και διάφορα κόκκινα φρούτα.
User Reviews
Exciting!