προορισμός…γεύση!

Όλη η γλύκα σε ένα ποτήρι! Κανταΐφι τραγανό και κρέμα του ονείρου.

Prep Time 40 mins Cook Time 1 min Rest Time 1 min Total Time 42 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Όλη η γλύκα σε ένα ποτήρι! Κανταΐφι τραγανό και κρέμα του ονείρου.

Υλικά

Για την βάση & την επιφάνεια:

Για την κρέμα:

Για το σιρόπι:

Για τη διακόσμηση:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για την κρέμα:

  1. Bάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύω με το σύρμα για 2-3 λεπτά για να καβουρδιστούν. Προσθέτω το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη ώστε να εφάπτετε στην κρέμα. Την αφήνω να κρυώσει. Αφού κρυώσει εντελώς, με το ραβδομπλέντερ «χτυπάω» την κρέμα για να γίνει πιο βελούδινη.

Για το σιρόπι:

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω και το αφήνω να κρυώσει.

Για την βάση και την επιφάνεια:

  1. Βγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του, το αφρατεύω με τα χέρια μου και με ένα μαχαίρι το κόβω σε μικρά κομμάτια. Βάζω το βούτυρο σε ένα βαθύ γουόκ να λιώνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτω το κανταΐφι και καβουρδίζω ανακατεύοντας με 2 πηρούνια, για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Μοιράζω το μισό μείγμα σε 6 ποτήρια και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι.
  2. Γεμίζω τα ποτήρια με την κρέμα (όχι μέχρι επάνω), σκορπίζω λίγα κόκκινα φρούτα και καλύπτω με το υπόλοιπο ψημένο κανταΐφι. Ραντίζω με λίγο σιρόπι ακόμα και στολίζω με κόκκινα φρούτα.
Keywords: κανταΐφι κρέμα στο ποτήρι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Excellent!