προορισμός…γεύση!

Όλη η γλύκα σε ένα ποτήρι! Κανταΐφι τραγανό και κρέμα του ονείρου.

Prep Time 40 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την κρέμα: Bάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει

  2. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύω με το σύρμα για 2-3 λεπτά για να καβουρδιστούν

  3. Προσθέτω το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια

  5. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη ώστε να εφάπτετε στην κρέμα

  6. Την αφήνω να κρυώσει

  7. Αφού κρυώσει εντελώς, με το ραβδομπλέντερ «χτυπάω» την κρέμα για να γίνει πιο βελούδινη

  8. Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

  9. Αποσύρω και το αφήνω να κρυώσει

  10. Για την βάση και την επιφάνεια: Βγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του, το αφρατεύω με τα χέρια μου και με ένα μαχαίρι το κόβω σε μικρά κομμάτια

  11. Βάζω το βούτυρο σε ένα βαθύ γουόκ να λιώνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

  12. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 30 δευτερόλεπτα

  13. Προσθέτω το κανταΐφι και καβουρδίζω ανακατεύοντας με 2 πηρούνια, για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει

  14. Μοιράζω το μισό μείγμα σε 6 ποτήρια και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι

  15. Γεμίζω τα ποτήρια με την κρέμα (όχι μέχρι επάνω), σκορπίζω λίγα κόκκινα φρούτα και καλύπτω με το υπόλοιπο ψημένο κανταΐφι

  16. Ραντίζω με λίγο σιρόπι ακόμα και στολίζω με κόκκινα φρούτα

author-sign

Δείτε επίσης...