προορισμός…γεύση!

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, το ένα κολλητά στο άλλο, και να τα ψήσουμε εκεί.

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Prep Time 20 min Cook Time 60 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 50 mins Servings: 12

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Γέμιση: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνω στην άκρη

  2. Ζύμη: Σε μια λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) ρίχνω τα δύο άλευρα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύω

  3. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το ζεστό γάλα

  4. Ανακατεύω τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ»), μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα

  5. Ζυμώνω για 10 λεπτά (ή 5 – 6 λεπτά με το μίξερ) μέχρι να φτιάξω ένα ελαστικό και λείο ζυμάρι

  6. Το βάζω σε ένα μπολ, σκεπάζω με μια κουβερτούλα και το αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος του σπιτιού για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει

  7. Στη συνέχεια πλάθω τη ζύμη σε ρολό με πάχος περίπου όσο μια γαλλική μπαγκέτα και την κόβω σε 12 ίσα μέρη

  8. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε μικρούς δίσκους με διάμετρο περίπου 10 εκ

  9. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από 1 κουτ

  10. σούπας γέμιση και κλείνω κάθε δίσκο, ανεβάζοντας προς τα πάνω τις άκρες του ώστε να φτιάξω ένα πουγκί

  11. Βάζω τα «πουγκιά» σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, τα σκεπάζω με μια κουβερτούλα και αφήνω το ταψί σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι τα «πουγκιά» να φουσκώσουν

  12. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  13. Ξεσκεπάζω το ταψί, αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλα

  14. Ψήνω τα σταφιδόψωμα για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

author-sign

Δείτε επίσης...