destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 40 min

Οι πράσινες ντομάτες είναι τραγανές και ολόδροσες και κάνουν «κόντρα» με τα ζουμερά, κατακόκκινα ντοματίνια.

Υλικά
  • 500 γρ. μικρές πατατούλες, πλυμμένες ολόκληρες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2-3 πράσινες ντομάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 ματσάκι γλυστρίδα, πλυμμένο και στεγνωμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • θαλασσινό αλάτι
  • μπούκοβο γλυκό
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό βαλσαμικό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ καλά.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Βάζω τις πατατούλες σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  • Βήμα 3 Ζεσταίνω ένα μεγάλο τηγάνι-ψηστιέρα. Κόβω τις πατάτες στη μέση και τις ψήνω μέχρι να μοσχομυρίσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Βήμα 4 Βάζω σε μια σαλατιέρα τις πατατούλες, τα ντοματίνια, τις πράσινες ντομάτες και την γλυστρίδα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και λίγο μπούκοβο. Σκορπίζω τη φέτα και ραντίζω με το ντρέσινγκ.
  • Βήμα 5 Σερβίρω αμέσως!


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια