destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

: 8-10
: 40 min
           
: 8 hr

Σχεδόν «αμαρτωλή» αυτή η τούρτα που λιώνει ηδονικά στο στόμα. Το τυρί κρέμα μαζί με την σοκολάτα και τα φραμπουάζ είναι ονειρεμένος συνδυασμός!

Υλικά
  • Για την βάση
  • 250 γρ. φεγιετίν (είδος τριμμένης γκοφρέτας που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) ή τριμμένη γκοφρέτα*
  • 200 γρ. πραλίνα
  • 100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη
  • Για την κρέμα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη
  • Για την διακόσμηση
  • 120 γρ. κουβερτούρα 70%, λιωμένη
  • Φρέσκα φραμπουάζ
  • διακοσμητικά κουφέτα
  • *Επειδή οι γκοφρέτες του εμπορίου είναι γεμισμένες με πραλίνα, αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε 30 γρ. από το βάρος της πραλίνας που δίδεται στα υλικά.
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και με ένα κουτάλι ισιώνω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3 Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), βάζω το θερμόμετρο στην άκρη του μπολ και αρχίζω να ανακατεύω συνεχώς παρακολουθώντας να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 60°C. Aποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτω τη ζελατίνη καλά στυμμένη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • Βήμα 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνω το μίγμα των αυγών και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να φτιάξω μια αφράτη κρέμα. Τέλος, προσθέτω την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Βγάζω την βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και στρώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Βήμα 6 Λιώνω τα 120 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να χλιαρύνει. Αδειάζω την λιωμένη σοκολάτα επάνω στην τούρτα και ξαναβάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.
  • Βήμα 7 Στολίζω με φραμπουάζ και ζαχαρωμένα κουφέτα και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια