προορισμός…γεύση!

Μελιτζανόπιτα στριφτή παραδοσιακή

Μελιτζανόπιτα στριφτή

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 10 Best Season: Φθινόπωρο

Υλικά

Για την πίτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Με ένα πιρούνι τρυπάω τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία, τις βάζω στη σχάρα, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ψήνω για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να καρβουνιάσει.

  2. Τις βγάζω, τις αφήνω να κρυώσουν και, κρατώντας τις όρθιες από το κοτσάνι, τις κόβω προσεκτικά στη μέση. Με ένα κουταλάκι ξύνω απαλά τη σάρκα (προσέχοντας να μην πάρω καθόλου φλούδα γιατί είναι πικρή) και τη βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Τη στύβω και μετά την κομματιάζω με μαχαίρι ή με ένα πιρούνι. Μεταφέρω την κομματιασμένη σάρκα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τις ντομάτες, το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, τα αυγά, την καρυδόψιχα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 - 30 εκ.

  2. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας απλώνω 1 φύλλο κρούστας, το λαδώνω ελαφρά και κατά μήκος της στενής του πλευράς απλώνω λίγη από τη γέμιση. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το βάζω κυκλικά στο ταψί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, τα οποία μόλις τα γεμίσω τα βάζω κυκλικά στο ταψί, φτιάχνοντας σταδιακά ένα σαλίγκαρο.

  3. Αλείφω το σαλίγκαρο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια με το μείγμα αυγού-γάλακτος. Αν θέλω, πασπαλίζω την πίτα με τον παπαρουνόσπορο ή με το σουσάμι (απλό ή μαύρο). Ψήνω την πίτα για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Keywords: μελιτζανόπιτα, στριφτή, φθινοπωρινή πίτα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!