destination taste!

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΚΟΥΚΙΑ ΧΛΩΡΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

: 4
: 30 min
: 50 min

Τώρα που είναι η εποχή τους μην τα προσπεράσετε. Τα χλωρά κουκιά ετοιμάζονται με πολλούς τρόπους αλλά τα γιαχνιστά και τα λεμονάτα είναι το καλύτερό τους μαγείρεμα.

Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 μεγάλη μαραθόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κιλό χλωρά κουκιά, καθαρισμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μάραθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.
  • Βήμα 2 Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνωνα πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το μάραθο, διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μαγειρεύω για άλλα 5 – 8 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο και συνοδεύω με φέτα και φρέσκο ψωμί.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης