destination taste!

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 4-6
: 5 min
: 1 hr
           
: 30 min

Τα ανοιξιάτικα, ζουμερά κεράσια παίρνουν ένταση από την Μαυροδάφνη και δίνουν χρώμα στο πάνλευκο ρυζόγαλο.

Υλικά
  • 400 ml Μαυροδάφνη
  • 200 γρ. ώριμα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ, καλά ξεπλυμένο σε ένα σουρωτήρι και στραγγισμένο
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μπολ τη Μαυροδάφνη, προσθέτω τα κομμένα κεράσια και τα αφήνω να μουσκέψουν για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο κρύο νερό και το ξεπλυμένο ρύζι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρω.
  • Βήμα 3 Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω το γάλα, τη σκόνη βανίλιας, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει το γάλα. Ρίχνω αμέσως το ρύζι με το νερό του, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει καλά, να φουσκώσουν οι κόκκοι του να χυλώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύω έντονα με την κουτάλα για να ενωθούν καλά τα υλικά και οι κρόκοι να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία του ρυζόγαλου, παραμένοντας ρευστοί και να μην στερεοποιηθούν.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το μισό ρυζόγαλο σε 4 – 6 μπολάκια. Στραγγίζω τα κεράσια (κρατάω τη Μαυροδάφνη) και τα μοιράζω πάνω στο ρυζόγαλο στα μπολ. Τα σκεπάζω με το υπόλοιπο ρυζόγαλο και αφήνω τα μπολάκια για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει κάπως το ρυζόγαλο.
  • Βήμα 5 Περιχύνω με τη Μαυροδάφνη και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης