destination taste!

ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

: 4-6
: 10 min
: 15 min
           
: 10 min

Το μπασμάτι γίνεται αφράτο κι σπυρωτό αν, μετά το μαγείρεμα, σκεπάσουμε την κατσαρόλα με ένα καθαρό πανί και το καπάκι της. Ετσι, οι υδρατμοί θα απορροφηθούν από το ύφασμα και το ρύζι δεν θα λασπώσει. Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε μαζί με το νερό ή το ζωμό να ρίξουμε και λίγη πάπρικα, καυτερή ή πικάντικη.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 600 ml ζωμός λαχανικών (ή νερό)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα για 10 – 12 λεπτά στο γκριλ, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, μέχρι να ροδίσουν
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του από το λάδι.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το ζωμό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω το ρύζι για 12 – 15 λεπτά, χωρίς να ανακατέψω, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και μετά με το καπάκι της και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά. Προσθέτω το καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύω απαλά και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι