Ρύζι με φιδέ και κάστανα

proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
30΄ 5΄ – 6΄ 4 μερίδες

 

Πρωτότυπο, μυρωδάτο και με διαφορετικές υφές, αυτό το ρύζι είναι η πιο γιορτινή συνοδεία σε ψητά και μαγειρευτά κρεατικά και πουλερικά. Σκέτο είναι ιδιαίτερα υγιεινό, αντικαθιστώντας το βούτυρο με ελαιόλαδο.
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. φιδές ψιλός, σπασμένος, βρασμένος σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο του και καλά στραγγισμένος
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσουν
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 – 12 βρασμένα κάστανα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα προβρασμένα κάστανα σε βάκουμ που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • ελάχιστο μπαχάρι, σε σκόνη
  • ελάχιστη κανέλα, σε σκόνη
  • 300 γρ. κίτρινο ρύζι για πιλάφι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, ξεπλυμένο και καλά σταγγισμένο
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό βούτυρο και σοτάρω τον σπασμένο φιδέ, μέχρι να πάρει απαλό καστανό χρώμα. Δεν τον ανακατεύω, απλώς ανακινώ τακτικά το τηγάνι, για να μην κολλήσει. Προσθέτω τα κουκουνάρια και ανακατεύω μια-δυο φορές.
Βγάζω τα υλικά από τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω σε ένα πιάτο και ρίχνω στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο. Το ζεσταίνω και αυτό σε μέτρια φωτιά, μεχρι να λιώσει και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτω τα κάστανα, το μπαχάρι και την κανέλα και σοτάρω για 1 λεπτό, μέχρι τα κάστανα να γυαλίσουν και τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Ξαναρίχνω στην κατσαρόλα το μείγμα του φιδέ καθώς και το στραγγισμένο ρύζι, ανακατεύω μερικές φορές και αποσύρω. Σερβίρω αμέσως.