προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 3 ώρες Servings: 14 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

για το σάμαλι

για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 10 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Για το σάμαλι

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το σάμαλι, μαζί και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
    Αφήνω το μίγμα στην άκρη, για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

  2. Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψί 20x30 εκ.  και αδειάζω όλο το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα και ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

  3. Αποσύρω από το φούρνο και σιροπιάζω αμέσως (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).

    Σάμαλι
Keywords: σαμαλι

1 Comment