destination taste!

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

: 4
: 30 min
: 20 min

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.

Υλικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πράσινα φασολάκια, κατά προτίμηση «στρογγυλά», βρασμένα για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και καλά στραγγισμένα
  • 250 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι (ξερό ή φρέσκο)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άγριο ρύζι (μαύρο), βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν απαλά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ, γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  • 2 αποξηραμένα βερίκοκα, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού σύκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καλά στραγγισμένα φασολάκια και τα μανιτάρια για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη μαγειρεμένου ρυζιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σοταρισμένο μείγμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις φετούλες βερίκοκου και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3 Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ για 1 λεπτό το πολύ, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βερίκοκα και την κρέμα βαλσάμικο, μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας, και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Περιχύνουμε το πιλάφι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό