προορισμός…γεύση!

Τερίνα με Campari και φράουλες

Τερίνα με Campari και φράουλες

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Rest Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το μισό χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω με τα χέρια μου και τα ρίχνω στο καυτό μείγμα πορτοκαλιού-ζάχαρης. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζελατίνη να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το Campari και ανακατεύω καλά. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας φόρμας για τερίνα ή μιας μέτριας μακρόστενης φόρμας για κέικ. Στρώνω εκεί τις μισές φράουλες και αδειάζω εκεί το μισό μείγμα με Campari. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει πολύ ελαφρά. Τότε απλώνω εκεί τις υπόλοιπες φράουλες και τις περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα Campari.
    Φέρνω τις άκρες της μεμβράνης προς το κέντρο της τερίνας για να καλύψω το μείγμα και βάζω τη φόρμα το ψυγείο για 3 - 4 ώρες.

  3. Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω προσεκτικά την τερίνα, αφαιρώ προσεκτικά τη μεμβράνη και κόβω σε φέτες.

Keywords: τερινα campari φραουλες

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!