destination taste!

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 40 min
: 30 min

Το σουτζούκι είναι προϊόν και παρασκευάζεται από βοδινό κρέας. Δεν είναι πολύ πικάντικο και τρώγεται ωμό και ζεστό. Περιέχει πιπέρι, κίμινο και έξτρα καρυκεύματα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά
  • 12 κανελόνια
  • Για τη γέμιση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια, φρέσκα (ακόμα καλύτερο είναι να επιλέξτε μια ποικιλία από στρογγυλά, πλευρώτους, πορτομπέλο και άλλα)
  • 200 γρ. σουτζούκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω 1 κουταλιά ελαιόλαδο (θα εμποδίσει τα τα κανελόνια να κολλήσουν μεταξύ τους). Μόλις το νερό βράσει ρίχνω τα κανελόνια, σε δόσεις και τα αφήνω για 3 λεπτά, μέχρι που μόλις να μαλακώσουν. Τα βγάζω με προσοχή με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνω σε απλωμένες στεγνές, καθαρές βαμβακερές πετσέτες για να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.
  • Βήμα 2 Για τη γέμιση: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν και να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω τον πελτέ, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω για 1 λεπτό.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το κασέρι, το σουτζούκι και ανακατεύω καλά. Αφήνω να κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 4 Γεμίζω τα κανελόνια όπως είναι «ξαπλωμένα» και τα τοποθετώ με προσοχή στη σειρά στο ταψί.
  • Βήμα 5 Αλείφω τις «φλογέρες» με λίγο λάδι.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ψήνω τις «φλογέρες» για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν λίγο τραγανές, αλλά να μην καούν.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια