destination taste!

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

: 4
: 20 min
: 10 min

Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε τόσο σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα που θα συνοδεύσει ψητά κρέατα ή πουλερικά.

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες σολομός, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα), τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πέστο: Πολτοποιώ όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Ζυμαρικά: Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά, τα ξεπλένω με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνω και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τον κομματιασμένο σολομό, ανακατεύω άλλη μια φορά και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια