destination taste!

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

: 16-18
: 1 hr
: 25 min

Τα τέλεια χωνάκια για τα παιδικά πάρτι. Γίνονται πολύ εύκολα αφού το ζυμαράκι είναι έτοιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι οι γεμίσεις. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε χωνάκια με διαφορετικές γεύσεις και χρώματα.

Υλικά
  • Για τα χωνάκια
  • 2 φύλλα ζύμη πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Γέμιση με μανιτάρια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γέμιση με κιμά
  • 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 150 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γέμιση Caprese
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε φετάκια
  • 50 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Γέμιση με μανιτάρια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει. Αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτω το κασέρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Γέμιση με κιμά: Καθαρίζω με λίγο χαρτί κουζίνας το ίδιο τηγάνι που έφτιαξα τη γέμιση με τα μανιτάρια και ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω την πάπρικα, το μπαχάρι και την κανέλα και τα καβουρδίζω για 1 λεπτό. Προσθέτω τον κιμά και τον «σπάω» με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει σπυρωτός, σοτάροντάς τον για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνω το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10-12 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να μείνει με το λαδάκι της. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Γέμιση Caprese: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα ντοματίνια, την μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού. Αλατοπιπέρωνω και αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Για τα χωνάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 5 Διπλώνω ένα φύλλο χαρτί Α4 σε σχήμα κώνου και τυλίγω εξωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Φτιάχνω ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο και το σφηνώνω στο κέντρο του κώνου για να μην τσαλακωθεί.
  • Βήμα 6 Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και με το ροδάκι που πίτσας κόβω σε 8 τρίγωνα. Πιάνω ένα τρίγωνο φύλλο ζύμης και «αγκαλιάζω» γύρω από τον αλουμινένιο αυτοσχέδιο κώνο έχοντας τη μύτη της ζύμης στο κάτω μέρος του κώνου, και την φαρδιά πλευρά της ζύμης στο πάνω μέρος του κώνου, φροντίζοντας να κλείσω καλά την ένωση της ζύμης. Επαναλαμβάνω τη ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.
  • Βήμα 7 Τοποθετώ τα χωνάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω τα χωνάκια για 20 λεπτά.
  • Βήμα 8 Αφήνω τα χωνάκια να κρυώσουν και αφαιρώ τους κώνους.
  • Βήμα 9 Για το τελείωμα: Γεμίζω ένα μεγάλο, βαθύ, μεταλλικό σκεύος με ρύζι ή φακές. Σφηνώνω τα χωνάκια της πίτσας και μοιράζω τις 3 γεμίσεις. Βάζω τα πιτσάκια για 5 λεπτά στο φούρνο για να λιώσουν τα τυριά και τα σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά