destination taste!

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

: 4
: 20 min
: 35 min

Νόστιμο και νηστίσιμο «σκέτο από γιουβέτσι». Το ταχίνι δένει απόλυτα και δίνει γεύση.

Υλικά
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) που να μπορεί να μπει και στο φούρνο, και το ζεσταίνω καλά σε δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά κάνω όλη την προεργασία σε ένα φαρδύ τηγάνι και μετά αδειάζω το φαγητό σε γάστρα με καπάκι.
  • Βήμα 3 Ρίχνω τα ντοματίνια και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και μόλις καραμελώσουν τα αδειάζω σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Σκουπίζω την κατσαρόλα με λίγο χαρτί κουζίνα και την επαναφέρω στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κριθαράκι και το καβουρδίζω για 3-4 λεπτά μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τον πελτέ, το ταχίνι, τη δάφνη και το ζωμό. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά συνεχώς, για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Προσθέτω τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνω και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  • Βήμα 5 Βάζω το φαγητό στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μελώσει.
  • Βήμα 6 Βγάζω την κατσαρόλα από τον φούρνο και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια