destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

: 6
: 15 min
: 45 min

Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική!

Υλικά
  • 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας, κομματιασμένα σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί, κατά προτίμηση μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φετάκια καπνιστής ρέγκας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες.
  • Βήμα 2 Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά.
  • Βήμα 3 Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό.
  • Βήμα 4 Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα.
  • Βήμα 5 Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγκας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Βήμα 6 Γεμίζω με τη ρεγκοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγκας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.



Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια