προορισμός…γεύση!

Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα

Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το γιουβέτσι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Καλαμαράκια

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καλαμαράκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, το γλυκάνισο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

  2. Σβήνω με το ούζο, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

Γιουβέτσι

  1. Αδειάζω τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, σχετικά βαθύ. Προσθέτω το ζωμό και ανακατεύω. Ρίχνω το κριθαράκι, τα ντοματάκια κονσέρβας, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι  και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί το κριθαράκι ομοιόμορφα στο ταψί.

  2. Ψήνω το γιουβέτσι για 25 - 30 λεπτά, μέχρι το κριθαράκι να πιει το περισσότερο ζουμί, να μαλακώσει και να μελώσει. Το φαγητό ωστόσο πρέπει να παραμείνει αρκετά ζουμερό γιατί, από τη στιγμή που θα το βγάλω από το φούρνο και όσο κρυώνει, συνεχίζει να πήζει.
    Το σερβίρω ζεστό και συνοδεύω με σαλάτα.

Note

Πως καθαρίζω και ετοιμάζω τα καλαμαράκια:
Με ένα μαχαιράκι αποκόβω τα κεφάλια με τα πλοκάμια από τους κορμούς. Αφαιρώ τα μάτια και το στόμα που βρίσκεται στο εσωτερικό της βάσης των πλοκαμιών. Ξεπλένω πολύ καλά τα πλοκάμια και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι. Αφαιρώ προσεκτικά με το δάχτυλό μου τη διάφανη μεμβράνη που διατρέχει κάθε κορμό κατά μήκος. Ξεπλένω καλά τους κορμούς, τους κόβω σε μέτριες ροδέλες και τις αφήνω να στραγγίξουν καλά στο σουρωτήρι. Πριν ρίξω κορμούς και πλοκάμια στο λάδι, τους ταμπονάρω καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Keywords: καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!