προορισμός…γεύση!

Καλαμαράκια γιουβέτσι με πέστο μαϊντανού

Καλαμαράκια γιουβέτσι με πέστο μαϊντανού

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για τα καλαμαράκια

Για το γιουβέτσι

Για το πέστο μαϊντανού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα καλαμαράκια

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα καλαμαράκια και το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζω με την πάπρικα και προσθέτω τον ζωμό.

  2. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τα καλαμαράκια να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

Για το γιουβέτσι

  1. Βάζω τα ντοματάκια και τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ.

  2. Αδειάζω τα καλαμαράκια με τα υγρά τους σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί. Προσθέτω τον ζωμό και ανακατεύω. Ρίχνω το κριθαράκι, το μίγμα με τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  3. Ψήνω για 25 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να πιεί τα περισσότερα υγρά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και προσθέτω το σπανάκι. Ανακατεύω καλά με ξύλινη κουτάλα για να πάει παντού και σκεπάζω το ταψί με μια πετσέτα μέχρι να σερβίρω. Το σπανάκι δεν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο γιατί είναι πολύ τρυφερό.

Για το πέστο μαϊντανού

  1. Βάζω σε ένα γουδί το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένας ωραίος πολτός. Δεν πειράζει αν δεν λιώσουν τελείως τα κουκουνάρια. Ψιλοκόβω τα φύλλα μαϊντανού και τα τα προσθέτω στο γουδί. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύω πολύ καλά.  και ανακατεύω με το σκόρδο και το ξύσμα των λεμονιών.

  2. Μόλις σερβίρω το γιουβέτσι, βάζω από μια μεγάλη κουταλιά πέστο σε κάθε πιάτο.

Keywords: καλαμαράκια γιουβέτσι με πέστο μαϊντανού

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Excellent!