destination taste!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

: 4
: 15 min
: 15 min

Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες.

Υλικά
  • 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι
  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι κοπανισμένοι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή
  • 2 φινόκιο κομμένα σε λεπτές φετούλες (με το μαντολίνο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο ή μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και βάζω τα κρεμμύδια με το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά προσθέτω και τις ντομάτες. Τα σοτάρω όλα μαζί για 5-6 λεπτά ακόμη και τα πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Μετά από 3 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπολ και καθαρίζω το τηγάνι.
  • Βήμα 2 Χαράζω με μαχαιράκι τη ράχη στις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι. Αλατοπιπερώνω. Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ρίχνω τις καθαρισμένες γαρίδες. Ροδίζω τις γαρίδες 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζω με τους μαραθόσπορους και σβήνω με το ούζο. Προσθέτω το μίγμα με το φινόκιο, τα κυβάκια φέτας και τον άνηθο. Ανακινώ το τηγάνι για 2 λεπτά πάνω στη φωτιά και αποσύρω. Σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια