Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι δεν θα μπορέσουν να αρκεστούν μόνο σε ένα. Φροντίστε να κάνετε αρκετά γιατί σίγουρα θα εξαφανιστούν στη στιγμή.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τα σοκολατένια τρουφάκια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά
-
Αρχίζω να ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα
-
Στην αρχή η ζάχαρη θα σβολιάσει και μετά θα αρχίζει σιγά σιγά να λιώνει
-
Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καλύψει τους ξηρούς καρπούς
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί
-
Απλώνω καλά τους ξηρούς καρπούς με την κουτάλα και τους αφήνω να κρυώσουν καλά
-
Παίρνω τον χοντρό πλάστη και τον κυλάω επάνω στους ξηρούς καρπούς μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια
-
Μεταφέρω τα τρίμματα σε ένα μπολ
-
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός
-
Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα
-
Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ένα ενιαίο, γυαλιστερό μείγμα
-
Προσθέτω τον καφέ και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω καλά
-
Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το μείγμα
-
Λιώνω την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί
-
Πλάθω τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλω, τα βουτάω στην κουβερτούρα γάλακτος και τα «κυλάω» στους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς
-
Τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα
-
Για τα λευκά τρουφάκια: Βάζω την λευκή κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ζεσταίνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα
-
Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τα 40 γρ
-
ινδοκάρυδο
-
Ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρα να σφίξει το μείγμα
-
Πλάθω τα τρουφάκια και τα «κυλάω» σε τριμμένο ινδοκάρυδο