προορισμός…γεύση!

Ροδάκινα και βερίκοκα μελωμένα, στο χαρτί

5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Πλένω και σκουπίζω καλά όλα τα φρούτα. Κόβω τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους στα 8. Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και πετάω τα κουκούτσια. Τώρα λοιπόν έχω 16 κομμάτια ροδάκινου και 16 κομμάτια βερίκοκου. Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνω με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν καλά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ποτό (αν το χρησιμοποιήσω), τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας (ή τη βανίλια σε σκόνη) και τα φυλλαράκια του δυόσμου (ή τη μέντας). Ανακατεύω καλά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο, το αδειάζω στα φρούτα και ανακατεύω καλά.

  3. Κόβω 8 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας (με πλευρά περίπου 40 εκ. και τα βάζω ανά δύο το ένα επάνω στο άλλο, ώστε να έχω 4 διπλά τετράγωνα φύλλα. Στη μέση κάθε φύλλου μοιράζω από 4 κομμάτια ροδάκινου και 4 κομμάτια βερίκοκου και περιχύνω με 1 - 2 κουταλιές από το υγρό του μπολ, μαζί με μερικά φυλλαράκια από το μυρωδικό. Μοιράζω στα φρούτα και τα κομματάκια κουβερτούρας και κλείνω τα πακέτα, μαζεύοντας τις άκρες τους προς τα πάνω, σαν πουγκιά. Τα δένω με σπάγκο μαγειρικής. Βάζω τα πουγκιά σε ένα ταψί και τα ψήνω για 13 - 15 λεπτά. 

  4. Σερβίρω τα φρούτα ζεστά, βάζοντας από 1 πακετάκι σε κάθε πιάτο και ανοίγοντάς τα προσεκτικά για να μην χάσω τους χυμούς. Αν θέλω, συνοδεύω με παγωτό βανίλια.

Keywords: ροδακινα βερικοκα μελωμενα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση