Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Αλείφω με ελαιόλαδο δύο μικρού μεγέθους ταρτιέρες με διάμετρο 12 – 14 εκ
-
Κόβω το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας) στη μέση και στρώνω κάθε κομμάτι σε μία ταρτιέρα, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα
-
Κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα
-
Τρυπάω τις ζύμες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση
-
Γέμιση: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά
-
Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το σκόρδο
-
Στο τέλος, πασπαλίζω με τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά
-
Αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς
-
Πολτοποιώ τις αντζούγιες και την κάππαρη στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτω το θυμάρι και ανακατεύω καλά
-
Τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC
-
Βγάζω τις ζύμες από το ψυγείο, αφαιρώ τις μεμβράνες και μοιράζω το μείγμα των κρεμμυδιών στο εσωτερικό κάθε τάρτας
-
Τα στρώνω ομοιόμορφα και από πάνω μοιράζω τον πολτό αντζούγιας-κάππαρης
-
Σκορπίζω τις ελιές σε κάθε τάρτα και ψήνω για περίπου 35 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου
-
Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες