προορισμός…γεύση!

Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.

pinit
0 Add to Favorites

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

Prep Time 40 min Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 45 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Αλείφω με ελαιόλαδο δύο μικρού μεγέθους ταρτιέρες με διάμετρο 12 – 14 εκ

  2. Κόβω το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας) στη μέση και στρώνω κάθε κομμάτι σε μία ταρτιέρα, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα

  3. Κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα

  4. Τρυπάω τις ζύμες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση

  5. Γέμιση: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά

  6. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το σκόρδο

  7. Στο τέλος, πασπαλίζω με τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά

  8. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς

  9. Πολτοποιώ τις αντζούγιες και την κάππαρη στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτω το θυμάρι και ανακατεύω καλά

  10. Τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  11. Βγάζω τις ζύμες από το ψυγείο, αφαιρώ τις μεμβράνες και μοιράζω το μείγμα των κρεμμυδιών στο εσωτερικό κάθε τάρτας

  12. Τα στρώνω ομοιόμορφα και από πάνω μοιράζω τον πολτό αντζούγιας-κάππαρης

  13. Σκορπίζω τις ελιές σε κάθε τάρτα και ψήνω για περίπου 35 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου

  14. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες

author-sign

Δείτε επίσης...