προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 90 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 5 ώρες 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζω την αντεριά για 5 - 6 λεπτά, τη στραγγίζω και την αφήνω να κρυώσει. Με ένα ψαλίδι κουζίνας την κόβω σε κομμάτια μήκους όσο και το μήκος της μακρόστενης φόρμας που θα χρησιμοποιήσω (του κέικ ή για τερίνα).

  2. Κόβω τη συκωταριά σε μικρά κομματάκια και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις). Μεταφέρω τον πολτό σε μια λεκανίτσα και προσθέτω το λιωμένο σκόρδο, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω πολύ καλά.

  3. Πλένω τη μπόλια σε μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα ψαλίδι κόβω και κρατάω το κεντρικό, «δαντελωτό» κομμάτι (αποφεύγω τις άκρες που έχουν χοντρά κομμάτια λίπους). Φροντίζω ώστε το κομμάτι που θα κόψω να είναι αρκετά μεγάλο ώστε με αυτό να καλύπτεται ο πάτος και τα τοιχώματα της φόρμας, αλλά να εξέχει και αρκετό για να σκεπάζω τη γέμιση.

  4. Στρώνω λοιπόν τη μπόλια στη φόρμα πιέζοντας για να εφαρμόσει καλά στις γωνίες και τα τοιχώματα και αφήνω τις άκρες της να εξέχουν. Αδειάζω στη φόρμα το μισό από το πολτοποιημένο μείγμα συκωταριάς και ισιώνω την επιφάνεια. Από πάνω βάζω τα κομμάτια της αντεριάς, το ένα κολλητά στο άλλο, σε ευθεία, κατά μήκος της φόρμας, χωρίς να αφήσω κενά. Από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο πολτοποιημένο μείγμα της συκωταριάς, ισιώνω και πάλι την επιφάνεια και διπλώνω τη μπόλια επάνω από το μείγμα, ώστε να το σκεπάσω καλά. Καλύπτω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, ώστε το μείγμα να σφίξει.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Γεμίζω ένα ταψί με καυτό νερό μέχρι το 1/3 του ύψους του (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου), και βάζω μέσα τη φόρμα, αφού αφαιρέσω τη μεμβράνη. Σκεπάζω τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην βραχεί η τερίνα από το υγρό του ταψιού και ψήνω για 1½ ώρα. Βγάζω την τερίνα από το φούρνο και την αφήνω α κρυώσει μέσα στη φόρμα.
    Για να τη σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα και κόβω σε φέτες. Συνοδεύω με μαρουλοσαλάτα.

Keywords: συκωταριά σε τερίνα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση