προορισμός…γεύση!

Οι καραμέλες των παιδικών μας χρόνων. Αυτά τα ζαχαρωμένα λουκουμάκια με την ανεπαίσθητη γεύση τριαντάφυλλο απογειώνουν τα σοκολατένια σουφλεδάκια και ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις.

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ

Prep Time 15 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 55 mins Servings: 8

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό

  2. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά

  3. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν

  4. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά

  5. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  7. Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι

  8. Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια και βυθίζω σε κάθε ένα από μια καραμελίτσα Τσάρλεστον

  9. Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά

author-sign

Δείτε επίσης...