προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 4 λεπ Total Time 24 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα δυόσμου

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Σάλτσα δυόσμου

  1. Πολτοποιώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να φτιάξω λείο πολτό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω κατά μέρος.

Σαλάτα

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίζω τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά (μετράω εξαρχής το χρόνο, από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα). Τα στραγγίζω γρήγορα και τα βάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό και μερικά παγάκια. Τα αφήνω εκεί για 1 λεπτό, τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα φασολάκια και τη σάλτσα δυόσμου που ετοίμασα και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το ξίδι, ανακατεύω ελαφρώς και μαγειρεύω για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να φύγει η αψάδα του ξιδιού.

  3. Μεταφέρω το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζω λαχανικά κόβω το τυρί σε λεπτές «φλούδες» και τις σκορπίζω στη σαλάτα. Ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζω με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα με πράσινα φασολάκια,σάλτσα δυόσμου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση