προορισμός…γεύση!

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 12 mins Total Time 32 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βράζω το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία του. Το στραγγίζω καλά και το αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τον αρακά για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο ρύζι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γυαλίσει, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα. Προσθέτω τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σαρδέλες (αν τις χρησιμοποιήσω), ρίχνω πιπέρι και μαγειρεύω για άλλα 3 λεπτά.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, πριν μαλακώσουν υπερβολικά τα λαχανικά, αφού τα θέλω τραγανά. Προσθέτω τις ελιές, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω. Νοστιμίζω, αν χρειάζεται, με αλάτι και πιπέρι και βάζω τη σαλάτα σε ένα φαρδύ μπολ. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και σερβίρω.

Keywords: ρυζοσαλάτα με λαχανικά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!