προορισμός…γεύση!

Κουλούρι Θεσσαλονίκης πολύσπορο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 15 mins Rest Time 30 hrs Total Time 30 hrs 35 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από τη μαγιά, στον κάδο του μίξερ και δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. Μετά το 10λεπτο και χωρίς να σταματήσω το μίξερ, θρυμματίζω την μαγιά μέσα στον κάδο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να «απορροφηθεί» η μαγιά και να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
    Κόβω σε κομμάτια των 80 γραμμαρίων και τα πλάθω σε κορδονάκια. Ενώνω τις άκρες του κορδονιού σε κύκλο και «ρολάρω» στο σημείο της ένωσης για να κολλήσει καλά.

  4. Βουτάω το κουλούρι σε μια λεκανίτσα με νερό και αμέσως μετά στους ηλιόσπορους φροντίζοντας να κολλήσουν αρκετά επάνω στο κουλούρι.
    Μεταφέρω τα κουλούρια σε λαμαρίνα (δίνοντας το κυκλικό τους σχήμα) και τα αφήνω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

  5. Ψήνω τα κουλούρια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα αλλά να μην ξεροψηθούν.

Keywords: πολυσπορο κουλουρι θεσσαλονικης

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Terrific