προορισμός…γεύση!

\n

\n \n
\n

Ένα πατατόψωμο πολύ χορταστικό που μπορείτε να το απολαύσετε και σαν σνακ. Το τσένταρ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τυρί της επιλογής σας.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 10 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ένα πατατόψωμο πολύ χορταστικό που μπορείτε να το απολαύσετε και σαν σνακ. Το τσένταρ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τυρί της επιλογής σας.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Τρίβω τις πατάτες και το καρότο στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζω και τα αφήνω σε σουρωτήρι μέχρι να τα χρειαστώ.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω το αυγό, το ασπράδι, το ηλιέλαιο, το γάλα και τη μαγιά. Προσθέτω τον μαϊντανό, το τριμμένο τσένταρ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στίβω καλά τις τριμμένες πατάτες και το καρότο με τα χέρια μου και τα προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη. Αλείφω τα χέρια μου με λίγο ηλιέλαιο και ζυμώνω καλά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και την αφήνω για 45 λεπτά να φουσκώσει.

    blank
  3. Αφαιρώ τη μεμβράνη, ξεφουσκώνω τη ζύμη με τα χέρια μου και την μεταφέρω στην βουτυρωμένη γάστρα. Βρέχω λίγο τα χέρια μου με ηλιέλαιο και πιέζω τη ζύμη για να απλώσει και να καλύψει όλη την επιφάνεια της γάστρας. Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.

    blank
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω λίγο ηλιέλαιο με νερό. Βρέχω τακτικά τα δάχτυλά μου και τα βυθίζω στη ζύμη δημιουργώντας μικρά, παραλληλόγραμμα ψωμάκια. «Σφηνώνω» στα κενά τις φέτες τσένταρ και αλείφω τα ψωμάκια με το μείγμα κρόκο-ηλιέλαιο. Πασπαλίζω με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 10


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πατατόψωμο γάστρας τσένταρ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση