προορισμός…γεύση!

ταρτάκια με μήλα

\n

Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες μήλου.

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες μήλου. Λίγη προσπάθεια και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την γέμιση

Για τα τριανταφυλλάκια και το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη και τη γέμιση:

  1. Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και τους κύβους βουτύρου. Τρίβω με τα χέρια μου τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτω την ζάχαρη ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το κρύο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Καλύπτω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω καλά.

    blank
  4. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ.

    blank
  5. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια ταρτιέρα 20 εκ. ή μικρά ταρτάκια και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης.

    blank
  6. Κόβω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το στρώνω επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω με φασόλια και ψήνω την τάρτα για 15 λεπτά.

    blank
  7. Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζω το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμα.

    blank
  8. Γεμίζω την τάρτα με την κρέμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

    blank

Για τα τριανταφυλλάκια και το σερβίρισμα:

  1. Γεμίζω ένα μεγάλο μπολ με νερό και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Πλένω καλά τα μήλα τα κόβω στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι και τους πυρήνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το μαντολίνο κόβω σε λεπτά φετάκια. Ρίχνω τα φετάκια στο μπολ με το νερολέμονο και βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ελέγχω αν έχουν μαλακώσει και έγιναν ελαστικές ώστε να διπλώνονται εύκολα.

    blank
  2. Σε μια επίπεδη επιφάνεια στρώνω 6 φετάκια μήλου σε σειρά, φροντίζοντας το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο. Με προσοχή, τυλίγω όλα μαζί τα φετάκια σε ρολό. Με τα δάχτυλά μου, «ανοίγω» λίγο τις φέτες για να θυμίζει με τριαντάφυλλο και τοποθετώ το ρολάκι στην τάρτα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.

    blank
  3. Απλώνω τη μαρμελάδα επάνω στην κρέμα και την στρώνω με ένα κουτάλι. Τοποθετώ τα τριανταφυλλάκια πάνω στα ταρτάκια με μήλα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

    blank
  4. Σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτάκια τριανταφυλλένια μήλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση