Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C
-
Πλένω καλά τις πατάτες τις σκουπίζω και με ένα πηρούνι της τρυπάω σε 2-3 σημεία
-
Τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και της ψήνω (στο μεσαίο ράφι του φούρνου) για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν
-
Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες προετοιμάζω την γέμιση
-
Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά
-
Ραντίζω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις καπνίσει βάζω τα λουκάνικα και τα ψήνω γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές
-
Βγάζω τα λουκάνικα και χωρίς να καθαρίσω το σκεύος απλώνω τις φέτες του κρεμμυδιού, τις αφήνω να ψηθούν για 2-3 λεπτά και μετά τις σπρώχνω προς τα πλάγια του σκεύους και βάζω στο κέντρο τα μανιτάρια τα οποία τα ψήνω για 1-2 λεπτά
-
Σπρώχνω και τα μανιτάρια στην άκρη και βάζω σε σειρές τις λωρίδες πιπεριάς και κολοκυθιού
-
Αφού έχουν ψηθεί όλα τα λαχανικά, τα επαναφέρω στο κέντρο του σκεύους, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια στραγγιγμένα από το χυμό τους και τον άνιθο
-
Ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά
-
Κόβω τα λουκάνικα πρώτα κάθετα στη μέση, και κατόπιν σε λεπτά μισοφέγγαρα φετάκια και τα προσθέτω στα ψητά λαχανικά
-
Βγάζω τις πατάτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τόσο όσο να μπορώ να τις πιάσω
-
Κόβω ένα μικρό καπάκι από τα πλάγια της πατάτας και με ένα πηρούνι ξύνω το εσωτερικό της, όσο πιο πολύ μπορώ (δεν το αφαιρώ από την πατάτα)
-
Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο
-
Τοποθετώ τις πατάτες στο σκεύος που θα τις σερβίρω και μοιράζω τη γέμιση με τα λουκάνικα και τα σοταρισμένα λαχανικά
-
Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον άνιθο και σερβίρω