προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 21 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το κριθαράκι και σοτάρω για 2 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.

  3. Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

  4. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).

  5. Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
    Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ντοματες γεμιστες κριθαρακι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση