προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites

Γιουβέτσι στο φούρνο με κρανιό (φέτες) μαριναρισμένες σε πάστα ελιάς

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Total Time 55 mins Servings: 4

Υλικά

Για το γιουβέτσι

Εκτέλεση

Για τα ψάρια

  1. Βάζω στο μούλτι την πάστα ελιάς, το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Απλώνω τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφω καλά με το μείγμα. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να μαριναριστούν όση ώρα ψήνετε το γιουβέτσι.

Για το γιουβέτσι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω το ζωμό, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, την κρέμα σκόρδου, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Βάζω στο φούρνο και αφήνω τα υλικά να αρχίσουν να βράζουν. Ανοίγω το φούρνο και ρίχνω το κριθαράκι πασπαλιστά. Ανακατεύω και επαναφέρω στο φούρνο. Μαγειρεύω για 20 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να «τραβήξει» σχεδόν όλα τα υγρά αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζω το γιουβέτσι από το φούρνο και το διατηρώ ζεστό.

  2. Γυρίζω το φούρνο στο γκριλ. Βάζω το ταψί με τα ψάρια και ψήνω για 20 λεπτά. Στα μισά το χρόνου ψησίματος τα γυρίζω με προσοχή για να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
    Σερβίρω το γιουβέτσι στα πιάτα με μια ωραία φέτα ψαριού. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...