προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 mins Servings: 12

Υλικά

Για την γέμιση

Για το φρόστινγκ

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το φρόστινγκ

  1. Βάζω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς όμως, να ακουμπά η βάση του μπολ μέσα στο νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C.

  2. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αδειάζω το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω σταδιακά και με αργό ρυθμό το βούτυρο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

  3. Μεταφέρω την βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την διατηρώ στο ψυγείο.

Για τα muffins

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Τοποθετώ 12 χάρτινες θήκες στην μαφινιέρα και την αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτω τα ασπράδια (ένα την φορά) και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω την βανίλια και το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το γάλα και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες και ψήνω στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.

  3. Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ το κέντρο από τα μάφινς και γεμίζω το κενό με μαρμελάδα βατόμουρο. Βγάζω την βουτυρόκρεμα από το ψυγείο και στολίζω με μικρές κορυφές. Στολίζω με κουφετάκια και καρδούλες.

Keywords: muffins βανίλιας με καρδιά μαρμελάδα βατόμουρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση