προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει μοναδικά διατροφικά συστατικά. Λαχταριστά ανοιξιάτικα φρούτα με υψηλή διατροφική αξία, οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.

μους φραουλας με μαστιχα

4 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 22 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Άνοιξη

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Λιώνω τις φράουλες στο μύλο λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ, αποφεύγω όμως το μπλέντερ για τη συνταγή αυτή καθώς θέλω σπιτική, χειροποίητη υφή. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω το μείγμα στον πολτό φράουλας. Προσθέτω το μαστιχόνερο και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές, όχι εντελώς λείο.
    blank
  2. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού και την προσθέτω στο μείγμα φράουλας σε δυο-τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της.
    blank
  3. Μοιράζω τη μους σε χαμηλά ποτήρια και πασπαλίζω κάθε μερίδα με ελάχιστη σκόνη μαστίχας. Βάζω τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Τις σερβίρω κρύες, και, αν θέλω, διακοσμώ με μερικές λεπτές φετούλες φράουλας.
    blank
Keywords: μους φραουλας μαστιχα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση