προορισμός…γεύση!

Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο

Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Αλατίζω τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνω σε ένα τρυπητό για μισή ώρα. Τις ξεπλένω καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις σκουπίζω. Τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις ψήνω ελαφρώς σε ραβδωτό τηγάνι-σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς όμως να προσθέσω λιπαρή ουσία. Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζω τη σάλτσα.

  2. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ όλα τα υλικά της σάλτσας.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω-κάτω.
    Σε καθαρή επιφάνεια, απλώνω τη φέτα μελιτζάνας, πάνω απλώνω τη μισή φέτα αλλαντικού και στη άκρη –στο πιο λεπτό μέρος – βάζω το μπαστουνάκι γραβιέρας. Τυλίγω όλα τα υλικά μαζί και δημιουργώ τα στριφτάρια. Σε ένα ταψάκι απλώνω ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και πάνω τοποθετώ τα στριφτάρια. Περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοκκινιστά,στο,φούρνο
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *