προορισμός…γεύση!

Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο

Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο

0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αλατίζω τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνω σε ένα τρυπητό για μισή ώρα. Τις ξεπλένω καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις σκουπίζω. Τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις ψήνω ελαφρώς σε ραβδωτό τηγάνι-σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς όμως να προσθέσω λιπαρή ουσία. Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζω τη σάλτσα.

  2. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ όλα τα υλικά της σάλτσας.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω-κάτω.
    Σε καθαρή επιφάνεια, απλώνω τη φέτα μελιτζάνας, πάνω απλώνω τη μισή φέτα αλλαντικού και στη άκρη –στο πιο λεπτό μέρος – βάζω το μπαστουνάκι γραβιέρας. Τυλίγω όλα τα υλικά μαζί και δημιουργώ τα στριφτάρια. Σε ένα ταψάκι απλώνω ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και πάνω τοποθετώ τα στριφτάρια. Περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως.

    Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας
Keywords: κοκκινιστά,στο,φούρνο
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *